fredag 6 maj 2011

MTB

För några somrar sedan köpte jag mig en mountainbike, den var så klart inte alls i närheten av min första knallrosa cykel, men lite större och bättre passande. Förra sommaren blev det ganska mycket cyklat, Funäsfjällen bjuder på bra leder för mtb och en gång i veckan gjorde jag för vana att cykla upp till jobbet, våffelbruket på Mittåkläppen, Djupdalsvallen. I år kommer jag säkerligen inte att äta lika många våfflor, säga frasen "Hjortron, hallon eller jordgubb?"eller cykla upp dit lika ofta, men att det blir fler än en gång är ett som är säkert!
Numera har jag cykelskor och clips, det ställde till det lite i somras kan jag bjuda på att berätta. En av de första gångerna jag skulle ge mig iväg från jobbet så krånglade växlarna i första branta uppförsbacken, att cykla på stora drevet är knappt genomförbart. Istället för att lugnt och metodiskt knäppa ur skorna och kliva av cykeln, gav jag mig inte utan försökte trampa och växla samtidigt som jag i princip stod still. Till saken hör att jag blir ännu mer stressad då det kommer en bil och jag är tvungen att svänga åt sidan. Inte heller nu ger jag mig och knäpper ur skorna utan tänker någonstans att det borde gå. Det går inte och just ögonblicket efter att jag blivit omkörd av bilen så vältar jag. Jag vältar ner i diket. Bilen stannar, jag ligger i diket, fortfarande fast med tramporna, vinkar lite glatt och känner mig som ett proffs!
Bättre då den dag efter jobbet som jag cyklade om en bil på vägen ner mot Bruksvallarna.

Också var det, det här med spinning. Jag som inte alls förstod grejen med att cykla inomhus, jag erkänner numera äger jag förutom blöjbyxa också en matchande t-shirt = spinnigkläder.




Downhill är förresten också grejen att testa och så har vi mtb offpist i lössnö, rekommenderas varmt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar